2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 |
<- Atpakaļ

Projektu nedēļas prezentācijas

Laikā no 10. līdz 14.februārim Liepupes vidusskola pārtapa par dažādu projektu darbnīcām.

Projekts ir lieliska darba metode, lai veicinātu skolēnu radošumu, pilnveidotu noformēšanas, praktiskās darbošanās un savstarpējās sadarbības prasmes, attīstītu nestandarta domāšanas paņēmienus, izietu ārpus skolas sola un klases, dotu iespēju uzzināt un apzināt to, ko nevar izdarīt parastā mācību stundā.

Skolas direktore Arta Rubeze pirms projektu nedēļas, uzrunājot skolotājus, aicināja izbeigt interneta resursu pārkopēšanu un piedāvāt skolēniem interesantas tēmas, kas mudinātu viņus radoši darboties. Tāpēc šoreiz projektu nedēļa tika organizēta pilnīgi atšķirīgi no iepriekšējām reizēm – proti, skolēni nedēļas gaitā atbilstoši savām interesēm un vēlmēm varēja piedalīties vairākos atšķirīgos projektos, un vairāk bija tādu projektu, kur gala rezultātā tapa kas praktisks. Ļoti atzinīgi jāvērtē fakts, ka šajā reizē projektu vadīšanā iesaistījās arī vecāki – Liene Ungure un Roberts Sarkisjans.

Vidusskolēni kopā ar saviem skolotājiem konsultantiem visu nedēļu veltīja zinātniski pētniecisko darbu izstrādei, bet pirmklasnieki baudīja atpūtu papildus brīvdienās.

14.februāra rītā visi – gan skolēni, gan skolotāji - pulcējās skolas aktu zālē, lai viens otram parādītu savu veikumu. Izstādē bija izvietotas brīnišķīgas kafijas gleznas, sirsniņas un svečturi no cukura (konsultante skolotāja Arta Rubeze), interesanti papīra rotājumi kvilinga tehnikā (konsultante skolotāja Baiba Mantiņa), fantastiska koka māja – putnu barotava (konsultants Roberts Sarkisjans), batikotas spilvendrānas (konsultante skolotāja Sandra Vergina), aizraujošas galda spēles ģeogrāfijā (konsultante skolotāja Gaļina Mača) un matemātikā (konsultante skolotāja Rita Cīrule), eiro brīnummaki (konsultante skolotāja Rita Gulbe), kārdinoši konfekšu pušķi (konsultante Liene Ungure) un sveces (konsultante skolotāja Sandra Zaķe).

Prezentāciju gaitā 2. – 9.klašu skolēni stāstīja viens otram par paveikto. Uzstāšanos aizsāka paši jaunākie – 2.klases skolēni, viņi ar aizrautību stāstīja, ko uzzinājuši un izdarījuši projektā ‘’Svinam Margaritas Stārastes 100.dzimšanas dienu’’ kopā ar savu klases audzinātāju un skolas bibliotekāri Sandru Zaķi. Meitenes arī azartiski nodziedāja skolotājas Solveigas Bokas iemācītu dziesmiņu. Savdabīgu projekta tēmu bija izvēlējušies 3.klases zēni un viņu audzinātāja Inese Eglīte, viņi bija izpētījuši visu, kas saistīts ar rūķu dzīvi un ieradumiem, zēni pilnīgi patstāvīgi bija izveidojuši leļļu uzvedumu. Skolotājas Daigas Krūzes audzināmā 4.klase nedēļas laikā bija veikusi apjomīgu izpētes darbu par dažādiem dzīvniekiem. Sajūsmas saucienu pavadīti, aizraujošus ķīmijas eksperimentus demonstrēja skolēni skolotājas Iras Janišas vadībā. Skolēnu grupa, kas bija strādājuši pie skolotājas Mārītes Sakārnes, atraktīvā uzvedumā demonstrēja pašu gatavoto netradicionālo sporta inventāru. Skolotājas Andas Zirnes mudināti, skolēni bija apzinājuši dažādus arhitektūras pieminekļus un savā prezentācijā par tiem stāstīja. Skolotājas Baibas Dobeles vadībā bija tapuši grafiti zīmējumi. Sadarbībā ar skolas medmāsu Ingūnu Cepurnieci un datorspeciālistiem Aivi Krastiņu un Līgu Lūsīti bija nofilmētas vairākas mācību filmiņas par aktuāliem jautājumiem pirmās palīdzības sniegšanā. Interesantu improvizācijas uzvedumu parādīja teātra projekta dalībnieki kopā ar skolotāju Inese Broku – tas bija veidots, izmantojot dažādus priekšmetus: koka latiņas, vadus, audumus un pašu ( no zeķēm un putraimiem ) veidotas bumbiņas. Skolotājas Veltas Ločmeles vadītās projekta grupas bērni pastāstīja, kā dziedājuši karaoke un krāsojuši muzikālos rūķīšus. Skolotāja Aigara Bērziņa pamācīti, skolēni bija veidojuši dekorus un Lieldienu olas, tās tiks izmantotas Lieldienu laikā. Skolotājs Kārlis Ozols un skolas dambretisti visu nedēļu cītīgi trenējās un piektdien aizstāvēja skolas un novada godu valsts mēroga sacensībās.

Šī nedēļa bija iezīmīga arī ar to, ka Sočos turpinājās Olimpiskās spēles un katru dienu 1.stāva foajē interesenti varēja vērot sacensību translāciju un just līdzi Latvijas sportistiem. Jāatzīmē, ka mūsu skolas skolēnu zīmējumi, ko bērni iesniedza konkursam, rotā sportistu istabiņu durvis Sočos. Šajā jomā skolēniem liels palīgs bija vizuālās mākslas skolotāja Baiba Dobele. Nedēļas izskaņā visi, kas vēlējās, varēja fotografēties fotostūrītī olimpiešu atbalstam.

14. februāra priekšpusdienā pie vismazākajiem liepupiešiem ieradās „Sprints-A” un krodziņa „Pie Bocmaņa” pārstāvji un Rasēns- gardā piena „Rasēns” teliņš, kas organizēja jautras sacensības pašiem mazākajiem, uzdeva jautājumus par olimpiskajām spēlēm, cienāja ar gardo „Rasēna” pieniņu. Datorspeciāliste Līga Lūsīte uzņēma brīnišķīgu videosveicienu, kuru mazie liepupieši nosūtīja uz Sočiem reizē ar zīmējumiem. Pateicamies Salacgrīvas novada domei, „Sprints- A”, krodziņam „Pie Bocmaņa” un personīgi Elitai Treijai, kas šo olimpisko nedēļu piepildīja ar aktīvu līdzjutēju garu, radot iespēju piedalīties konkursā „Atbalstām savējos Sočos!”. Savus video filmēja arī vidusskolēni, un tos var aplūkot Liepupes vidusskolas mājaslapā www. liepupesvidusskola.lv

Pēc prezentācijām skolēnu dome organizēja atrakcijas Valentīna dienā, līdz vēlai pēcpusdienai skolā nerimās skolēnu smiekli un čalas.

Milzīgs paldies visiem skolēniem, skolotājiem, vecākiem, skolas personālam un sadarbības partneriem, kas palīdzēja šo nedēļu darīt aizraujošu un neaizmirstamu!

Liepupes vidusskolas skolotāja Inese Broka