Trauki pārtikas uzglabāšanai
17.10.2017
Trauki pārtikas uzglabāšanai
16.oktobrī Pārtikas dienā Liepupes vidusskolā notika nodarbība ar praktiskām iemaņām Trauki pārtikas uzglabāšanai, kuru vadīja Liepupes ģimenes daktere Anita Līduma.
Nodarbībā piedalījās skolotāji un skolas darbinieki.
A.Līduma : Ir svarīgs ne tikai trauku praktiskais pielietojums, bet arī to ietekme uz vidi un veselību, ir svarīgi ievērot divus nosacījumus: pirmkārt, jāizvēlas trauki no dabīga materiāla (māls, stikls, koks, kas nav ķīmiski apstrādāts) un, otrkārt, jāizvēlas trauki ar ekomarķējumu, kas garantē to, ka trauks ir ražots videi draudzīgā veidā.
Pārtikas pareiza uzglabāšana vispirms ir svarīga, lai tā nesabojātos, neveidotos baktērijas un nerastos veselības problēmas. Tāpēc ir dažādi pārtikas uzglabāšanas un gatavošanas veidi saldēšana, sālīšana, marinēšana, konservēšana, skābēšana. Uzglabāšanas procesā svarīgi, lai saglabātos vērtīgās vielas, kas ir produktos, vitamīni. Ļoti jutīgs šajā procesā ir C vitamīns, folskābe ātri iet bojā. Tāpēc labs paņēmiens šiem produktiem, lai saglabātu to vērtību, ir saldēšana, izmantojot piemērotus traukus.