Miķeļos - par tradīcijām un padarīto
02.10.2017


 

Miķeļos - par tradīcijām  un padarīto

Sākumskolā 29.septembrī atzīmēja Miķeļus – rudens ražas laiku. Kopīgi izskanēja dziesmas un rotaļas, skolēni atgādināja senos ticējumus, kā novērojumi rudenī ietekmē turpmāko gadu.

2.klase pārbaudīja savas prasmes arī praktiskā darbā. Katram bija jāmizo burkāns, lai tiktu pie veselīgas sulas, jādegustē sulu kokteiļi un jāmēģina noteikt sastāvu līdzi nestajiem, ar vecākiem kopā pagatavotajiem gardumiem. Interesantu uzdevumu bija sagatavojusi Anna kopā ar savu mammu – klasesbiedriem vajadzēja salīdzināt divu pavisam līdzīgu odziņu – dzērveņu un brūkleņu garšu. Pēc tam veselīgo dzērvenes skābumu varēja saldināt ar šī gada medu. Elīza mājās bija pagatavojusi ‘’kartupeļus’’, kuri tomēr visiem garšoja pēc šokolādes! Pārsteigums, ka arī Ievas konfektītēm sastāvs bija gluži tāds pats, kamēr izskats pavisam atšķirīgs. Diānas mammas ceptās kūkas kā pasakā te bija, te pazuda, gluži kā uz burvju mājienu!  Pētot vārpas, bija ko padomāt , kādas tad  īsti izskatās auzas, no kurām Artūra mamma bija gatavojusi cepumu ‘’ezīšus’’?  Pie galda kopīgā sarunā ar vecākiem, daloties pieredzē skolēni paplašināja savu redzesloku, izjuta, izgaršoja, godāja rudeni. Paldies vecākiem par ieguldīto laiku un līdzekļiem, kopīgi gatavojot un svinot svētkus!

Kamēr vecāki un skolotāja pārrunāja mācību un audzināšanas jautājumus, otrklasnieki veidoja savu ‘’oranžo Jumīšu armijas’’ vīriņu. No kā? Protams, no burkāniem, kas šogad padevušies visvisādās interesantās formās. Tagad veseli 12 labklājības, pārticības, veiksmes simboli rotā klases telpu, rosinot turēt godā tradīcijas un stiprinot kopīgas darbošanās enerģiju. Varbūt nākošreiz jādodas ciemos pie bitenieka, lai noskaidrotu, kā viņš tās bitītes komandē, lai sanestu tieši liepu vai viršu medu?

2.klases audzinātāja Sandra Zaķe

Vairāk bildes no pasākuma skatīt šeit... 




      Atpakaļ