Trauki pārtikas uzglabāšanai
17.10.2017


 

Trauki pārtikas uzglabāšanai

 16.oktobrī – Pārtikas dienā Liepupes vidusskolā notika nodarbība ar praktiskām iemaņām „Trauki pārtikas uzglabāšanai”, kuru vadīja Liepupes ģimenes daktere Anita Līduma.

 Nodarbībā piedalījās skolotāji un skolas darbinieki.

 A.Līduma : ”Ir svarīgs ne tikai trauku praktiskais pielietojums, bet arī to ietekme uz vidi un veselību, ir svarīgi ievērot divus nosacījumus: pirmkārt, jāizvēlas trauki no dabīga materiāla (māls, stikls, koks, kas nav ķīmiski apstrādāts) un, otrkārt, jāizvēlas trauki ar ekomarķējumu, kas garantē to, ka trauks ir ražots videi draudzīgā veidā.”

Attēlu rezultāti vaicājumam “tupperware”

 Pārtikas pareiza uzglabāšana vispirms ir svarīga, lai tā nesabojātos, neveidotos baktērijas un nerastos veselības problēmas. Tāpēc ir dažādi pārtikas uzglabāšanas un gatavošanas veidi – saldēšana, sālīšana, marinēšana, konservēšana, skābēšana. Uzglabāšanas procesā svarīgi, lai saglabātos vērtīgās vielas, kas ir produktos, – vitamīni. Ļoti jutīgs šajā procesā ir C vitamīns, folskābe ātri iet bojā. Tāpēc labs paņēmiens šiem produktiem, lai saglabātu to vērtību, ir saldēšana, izmantojot piemērotus traukus.  

Fotogrāfijas no nodarbības 

 




      Atpakaļ